A vállalat

Logisztikai központ az Új Széchenyi Terv támogatásával


ÚJ ELOSZTÓ KÖZPONTOT LÉTESÍTETT LETENYÉN A MÜLLER DROGÉRIA AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁMOGATÁSÁVAL

A budapesti Müller Drogéria Magyarország Bt. 2012 januárjában 458 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiírásán. A 2,514 milliárd forint összköltségű beruházás keretében a társaság megkezdte a közel 20 ezer m2 alapterületű elosztóközpontjának építését Letenyén. A beruházás nagyszámú munkahelyteremtése miatt kiemelt jelentőségű az érintett térségben.

Az Európa-szerte egyre bővülő, hazánkban 34 kiskereskedelmi üzlettel rendelkező német illetékességű Müller cégcsoport a 9 ezer m2-es biatorbágyi logisztikai központjának jelentős bővítéséről döntött, az új 20 ezer m2-es elosztó központ Letenyén kerül felépítésre. Az új, professzionálisan felszerelt raktárbázis kedvező fekvésének köszönhetően a magyarországi üzletek mellett a Horvátországi és Szlovéniai üzletek áruellátását is biztosítani fogja. A kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkező új telephelyen folyó munka – beáramló termékek fogadása, szortírozása, címkézése, egységrakományok összeállítása - rendkívüli emberigénye miatt jelentős, több száz fős munkahelyet teremt a hátrányos helyzetűnek minősített kistérségben.
A 2 514 520 728 forint összköltségvetésű fejlesztés eredményeként a magyar leányvállalat forgalma jelentősen megnő, az elosztási tevékenység, ezzel együtt a kiskereskedelmi egységek kiszolgálása rugalmasabbá válik, a szállítási útvonalak jelentősen csökkennek.
Az Új Széchenyi Terv „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiírásán nyert 458 090 618 forint vissza nem térítendő támogatás – melynek megszerzésében a MAPI Zrt. működött közre – jelentős szerepet játszik a beruházás Magyarországon történő megvalósításában, és nagymértékben erősíti a Müller Drogéria Magyarország Bt. cégcsoporton belüli helyzetét.

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztő Központ Zrt.
www.magzrt.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu

 

 

Müller, több mint drogéria...

Barátságos kiszolgálás, óriási választék:
Látogasson el üzleteinkbe!

MINŐSÉGI VÁSÁRLÁSI
ÉLMÉNY