A vállalat

 

Sajtóközlemény

 

­A Müller Drogéria több mint 500.000 Euro-t adományoz a menekülteknek.

A kereskedelmi lánc üzleteiben a vásárlói adományokból több mint 250.000 Euro-t sikerült összegyűjteni. A vállalat alapítója és tulajdonosa, Erwin Müller megduplázza ezt az összeget.

 

2016. március 1. Ulm – Az átfogó kezdeményezés keretein belül a Müller Drogéria több, mint 700 üzletben Németországban, Svájcban, Ausztriában, Szlovéniában, Magyarországon, Horvátországban és Spanyolországban gyűjtöttek adományokatt az Európába érkező menekültek számára. E célból minden üzletben speciálisan erre a célra készített adománygyűjtő dobozok kerültek kihelyezésre 2015 november elejétől.

 

Németországban 203.000 Euro, valamint a környező oszágok üzleteiben még további 56.000 Euro gyűlt össze. A vállalatalapító Erwin Müller, a beérkező összeget felkerekítette és megduplázta  520.000 Euro-ra. A pénz olyan szervezetekhez kerül, akik elkötelezetten segítik a menekülteket: Az „Aktion Deutschland hilft“ (Németország segít akció) segélyszervezet 408.000 Euro, az ENSZ menekültügyi szervezete pedig 112.000 Euro felajánlást kap.

 

„A vállalatnak számos üzlete van környező országokban, melyek a menekültkérdésben közvetlenül  érintettek. Ezért felelősséget érzünk azokért az emberekért, akik háborús vagy a terror által fenyegetett területről menekülnek. Nagy örömmel tölt el minket, hogy ezzel az összeggel támogatni tudunk olyan szervezeteket, melyek a menekülteknek szakszerű segítséget tudnak nyújtani.“- mondja Erwin Müller.

 

A technikai lebonylításban nagy segítséget nyújtott az ulmi Sparkasse, ami a Duna-Alba régió legjelentősebb hitelintézménye. Minden adománydobozt ellenőriztek, megfelelő felügyelet mellett nyitották ki a dobozokat és szakszerű elszámolást készítettek. Összesen több mint 3000 fémdobozt kezeltek, hozzávetőlegesen 5,3 tonna aprópénzzel.

 

 

Kommunikációs osztály

Müller Drogéria

Presse@mueller.de

 

A Müller Holding Ltd. & Co.KG európaszerte 7 országban van jelen, 738 üzlettel képviselteti magát. (528 üzlet található Németországban, 15 Szlovéniában, 36 Magyarországban, 25 Horvátországban, 51 Svájcban, 72 Ausztriában - ezek közül 9 Müller Beauty Store és 11 Spanyolországban) A vállalat jelenleg közel 32.000 munkavállalót foglalkoztat valamint 900 gyakornokot. A Müller Drogéria Parfüm, Drogéria, Írószer, Játék, Háztartás, Multimédia és Harisnya osztályain közel 185.000 termék található. Az előző üzleti évben a vállalat forgalma körülbelül 4 milliárd Euro volt.

Müller, több mint drogéria...

Barátságos kiszolgálás, óriási választék:
Látogasson el üzleteinkbe!

MINŐSÉGI VÁSÁRLÁSI
ÉLMÉNY