Festés és kreatívkodás gyerekekkel
Unatkoznak otthon a gyerekek? - Ennek nem feltétlenül kell így lennie. Mi lenne, ha a kicsik is tartalmasan töltenék el az idejüket és Önökkel festenének vagy kreatívkodnának? Ezek a tevékenységek nem csak örömet okoznak, hanem számos pozitív hatásuk is van. Fokozzák a kreativitást, fejlesztik a finommotorikát és a térbeli érzékelést. Javulhat a gyermek kommunikációs képessége és a közös tevékenység közben folytatott beszélgetésnek köszönhetően bővülhet a szókincse. Ez egy olyan előny, amit a képernyő előtt végzett tevékenységek, például a tévénézés, biztosan nem mondhatnak el magukról.

Használja ki ezt az időszakot arra, hogy gyermekével közösen kreatívkodjanak. Természetesen összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mi is segítsük a közös időtöltést.
Szivárványt minden ablakba!
Szivárványok az ablakokban

A gyermekeknek sem könnyű most korona járvány idején. Nem könnyű nekik megérteni, hogy miért kell otthon maradniuk, miért nem játszhatnak barátaikkal.

A szivárvány az elmúlt napokban az összetartozás jelképévé vált. Szerte a világon ragasztanak gyerekek szivárványt ablakukba, hogy mutassák a szüleikkel az ablak előtt elsétáló kicsiknek, hogy nincsenek egyedül, a szivárványos ablak mögött is megbújik egy gyerek, akinek otthon kell maradnia.

Ez a kezdeményezés bátorságot ad a legkisebbeknek és az érzést, hogy az izoláció ellenére sincsenek egyedül. Örömet okozhat nekik séta közben a szivárványok számolása, miközben barátaikra gondolnak.
a szivárvány színei
Vegyen részt Ön is gyermekével ebben a szuper kezdeményezésben. Töltse le oldalunkról a sablont, színezzék ki a szivárványt, végül ragasszák úgy az ablakba, hogy az utcáról is jól látszódjon.
Állatok WC papír gurigából
Nagyszerű otthon, gyerekkel is könnyen elkészíthető ötleteket lehet megvalósítani üres WC papír gurigák felhasználásával. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.
festés és kreatívkodás gyerekekkel
Amire szükség lesz:
  • üres WC papír gurigák
  • vízfesték
  • színes papírlapok
  • vonalzó és ceruza
  • filc
  • olló és ragasztó
Így készülnek:
  1. Fesse le a gurigákat vízfestékkel és hagyja alaposan megszáradni. Ha nem szeretne festeni, színes papírokkal is befedheti a gurigát. Vágja ki ehhez a megfelelő méretet, majd ragassza rá a lapot a guriga felületére.
  2. Az állatoknak szükségük lesz szárnyra, csápra, fejre, csőrre vagy lábra. Rajzolja rá a különböző testrészeket a színes papírra, majd vágja ki.
  3. Mielőtt felragasztaná a kivágott testrészeket, rajzolja fel a gurigára az állatok száját, csíkjait, attól függően, hogy milyen állatot készít.
  4. A szemek elkészítéshez használhat előre vásárolt műanyag szemeket, de akkor is tökéletes végeredményt kap, ha két kis papírból kivágott fehér kört ragaszt fel szemként, majd ezek közepére rajzol egy-egy fekete pöttyöt.
Színezés gyerekekkel
A legtöbb gyerek örömmel színez ki képeket, tökéletes időtöltés unalom ellen. A szabadon színezés fejleszti a kreativitást, éppen ezért a legkisebbeknek a leghasznosabb. De egy kép kiszínezése, a vonalak között maradni a ceruzával, már egyátalán nem olyan egyszerű feladat, szorgalmas gyakorlás szükséges a sikerhez. A színek kiválasztása gondolkodásra készteti a kicsiket. A színezés nem csak a gyerekeknek szuper időtöltés, hanem a szülők is pihenhetnek egy kicsit, amíg ők elfoglalják magukat.

Nyomtassa ki húsvéti nyúl sablonunkat. A kicsik örömmel vetik majd bele magukat a színezésbe. Ne felejtse el az elkészült művet kiragasztani, hogy érezze a kicsi, hogy mennyire büszkék alkotására.