Diós-vörösáfonyás-quinoás csók
Hozzávalók kb. 15 darabhoz
- 150 g Alnatura dióbél
- 50 g vörösáfonya
- 1 db tojásfehérje
- 100 g Alnatura porcukor
- 25 g Alnatura puffasztott quinoa
- 30 g Alnatura csokoládé nugáttal töltve
1. A sütőt 150 °C –ra előmelegítjük. 15 db fél dióbelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot (kb. 120 g) a vörösáfonyával egy késes aprítóba helyezzük és enyhén durvára aprítjuk.
2. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A diós-vörösáfonyás masszát óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd a puffasztott quinoát is hozzáadjuk.
3. Nedves kézzel 15 darab diónyi nagyságú golyót formázunk, sütőpapíros tepsibe helyezzük őket és 20 percig sütjük. A megsült csókokat hagyjuk kihűlni.
4. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és egy kanállal a sütemények közepére adagoljuk vagy meglocsoljuk vele. Óvatosan a csokoládéra helyezzük a korábban félretett fél diókat, majd hagyjuk kihűlni.