Kakaós teasütemény narancsos kurkumás mázzal

Kakaós teasütemény narancsos kurkumás mázzal
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra pihentetés + 15 perc sütés tepsinként


Hozzávalók kb. 30 darabhoz
- 150 g lágy vaj
- 250 g Alnatura porcukor
- 60 g Alnatura étkezési keményítő
- 145 ml tej
- 1 csipetnyi Alnatura tengeri só
- 200 g Alnatura búzaliszt (405-ös típus)
- 50 g Alnatura enyhén zsírszegény kakaópor
- 1 db kis méretű narancs
- 3 kávéskanálnyi Alnatura bio őrőlt kurkuma
Kakaós teasütemény narancsos kurkumás mázzal
Elkészítés

1. Egy tálban a vajat, 100 g cukrot és az étkezési keményítőt kézi habverő segítségével 2-3 percig felverjük, hogy fényes állagot kapjunk. Ezután hozzáadjuk a tejet és 1 percig tovább keverjük. Utoljára a sót, lisztet és kakaóport adjuk hozzá, majd a kezünkkel alaposan összegyúrjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát csillag formájú díszítőfejes nyomózsákba töltjük, majd 5 cm átmérőjű karikákat formázunk a sütőpapírral bélelt tepsikre. Tepsinként 15 percig sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.

3. A mázhoz először a narancsot megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját lereszeljük. Ezután kifacsarjuk a narancs levét és hozzáadjuk a maradék cukrot, a kurkumát és addig keverjük amíg egy sűrű, fénylő mázat nem kapunk. A süteményekeket félig a mázba mártjuk, sütőpapírra vagy egy tányérra helyezzük és megszórjuk a reszelt narancshéjjal. A teasüteményeket pihentessük minimum 2 órán át vagy akár egész éjszaka.