Kávés hókifli
Elkészítési idő: 25 perc + 2 óra pihentetés + 20 perc sütés tepsinként


Hozzávalók kb. 40 darabhoz
- 2 tojás
- 250 g Alnatura búzaliszt (405-ös típus) + liszt a nyújtáshoz
- 100 g Alnatura mogyoróbél darálva
- 2 kávéskanálnyi Alnatura őrölt Bourbon vanília
- 100 g Alnatura nyers nádcukor
- 1 csipet Alnatura tengerisó
- 200 g hideg vaj
- 5 g Alnautra Espresso szemes kávé
- 30 g Alnatura porcukor
Kávés hókifli

Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük a hűtőbe, most nem lesz rá szükségünk.* A tojássárgákat a liszttel, a mogyoróval, a vaníliával, a nádcukorral és a sóval egy tálba adagoljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vajat is és kézzel alaposan összedolgozzuk.

2. A tésztát két részre osztjuk és 3 cm-es átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. A tésztarudakat folpackba csomagoljuk és legalább 2 órát a hűtőben pihentetjük.

3. A sütőt 180°C –ra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és az előre belisztezett felületre helyezzük. Ezután a tésztát 1 cm-es darabokra vágjuk és kézzel kifli formákat készítünk. A kifliket két sütőpapíros tepsibe osztjuk szét, és 20-20 percig sütjük.

4. Amíg a kiflik sülnek, addig a kávészemeket finomra daráljuk. A darált kávészemeket és a porcukrot egy mélytányérban összekeverjük. A megsült kifliket kicst hűlni hagyjuk, majd óvatosan a porcukros keverékbe forgatjuk.


TIPP
A búzaliszt helyett a tönkölyliszt (630-as típus) is használható.

* A megmaradt tojásfehérjét felhasználhatjuk a Diós-vörösáfonyás-quinoás csókhoz.