Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük a hűtőbe, most nem lesz rá szükségünk.* A tojássárgákat a liszttel, mogyoróval, cukorral, sóval, a citromhéjjal és vaníliával egy tálba adagoljuk. Hozzáadjuk a felkockázottvajat is, majd kézzel alaposan össze dolgozzuk. A tésztát csomagoljuk folpackba és a hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.
2. A sütőt 180°C–ra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, az előre belisztezett felületre helyezzük, majd a tetejét is belisztezzük a nyújtáshoz. A nyújtófával kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, majd a kiszúróformákkal 6 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk ki. A felső linzerkarikák közepén egy 2-3 cm-es lyukat vágunk ki. A teli és a lyukas formákat két sütőpapíros tepsibe osztjuk szét, 10-10 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. A lyukas formákat megszórjuk porcukorral. A meggykrémet a citromlével öszekeverjük, majd a teli formákon fél-fél teáskanálnyi adagokat oszlatunk szét. Végül a lekváros és a lyukas formákat egymásra illesztjük.
TIPP
A búzaliszt helyett a tönkölyliszt (630-as típus) is használható.
* A megmaradt tojásfehérjét felhasználhatjuk a Diós-vörösáfonyás-quinoás csókhoz.