Linzer meggyes töltelékkel

Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra pihentetés + 15 perc sütés tepsinként


Hozzávalók kb. 16 darabhoz

- 2 tojás
- 200 g Alnatura búzaliszt (405-ös típus) + liszt a nyújtáshoz
- 75 g Alnatura mogyoróbél darálva
- 50 g Alnatura nyers nádcukor
- 1 csipet Alnatura tengeri só
- fél teáskanál Alnatura resztelt citromhéj
- fél kávéskanál Alnatura őrölt Bourbon vanília
- 100 g hideg vaj
- 1 teáskanál Alnatura porcukor
- 75 g Alnatura meggyes gyümölcsös krém
- 1 teáskanál Alnatura citromlé
- kiszúróformák

Linzer meggyes töltelékkel
Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük a hűtőbe, most nem lesz rá szükségünk.* A tojássárgákat a liszttel, mogyoróval, cukorral, sóval, a citromhéjjal és vaníliával egy tálba adagoljuk. Hozzáadjuk a felkockázottvajat is, majd kézzel alaposan össze dolgozzuk. A tésztát csomagoljuk folpackba és a hűtőben legalább 2 órát pihentetjük.

2. A sütőt 180°C–ra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, az előre belisztezett felületre helyezzük, majd a tetejét is belisztezzük a nyújtáshoz. A nyújtófával kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, majd a kiszúróformákkal 6 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk ki. A felső linzerkarikák közepén egy 2-3 cm-es lyukat vágunk ki. A teli és a lyukas formákat két sütőpapíros tepsibe osztjuk szét, 10-10 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

3. A lyukas formákat megszórjuk porcukorral. A meggykrémet a citromlével öszekeverjük, majd a teli formákon fél-fél teáskanálnyi adagokat oszlatunk szét. Végül a lekváros és a lyukas formákat egymásra illesztjük.

TIPP
A búzaliszt helyett a tönkölyliszt (630-as típus) is használható.
* A megmaradt tojásfehérjét felhasználhatjuk a Diós-vörösáfonyás-quinoás csókhoz.
Matchás linzer mangós-barackos töltelékkel

Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra pihentetés + 15 perc sütés tepsinként


Hozzávalók kb. 16 darabhoz

- 2 tojás
- 200 g Alnatura búzaliszt (405-ös típus) + liszt a nyújtáshoz
- 75 g Alnatura mogyoróbél darálva
- 50 g Alnatura nyers nádcukor
- 1 csipet Alnatura tengeri só
- fél teáskanál Alnatura resztelt citromhéj
- 3 teáskanál Alnatura matchás zöldtea
- 100 g hideg vaj
- 75 g Alnatura gyümölcsös krém mangó-sárgabarack
- 1 teáskanál Alnatura citromlé
- kiszúróformák

Matchás linzer mangós-barackos töltelékkel
Elkészítés

1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük a hűtőbe, most nem lesz rá szükségünk.* A tojássárgákat a liszttel, mogyoróval, cukorral, sóval, a citromhéjjal és 2 teáskanálnyi matchás zöldtea keverékkel egy tálba adagoljuk. Végül a vajat is hozzáadjuk az előbb felsoroltakhoz és kézzel alaposan egy homogén tésztává dolgozzuk össze. A tésztát folpackkal lefedjük és legalább 2 órát a hűtőben pihentetjük.

2. A sütőt 180°C –ra alul-felül sütéssre előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből, az előre belisztezett felületre helyezzük, majd a tetejét is belisztezzük a nyújtáshoz. A nyújtófával kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, majd a kiszúróformákkal 6 cm-es átmérőjű köröket szaggatunk ki. A felső linzerkarikák közepén egy 2-3 cm-es lyukat vágunk ki. A teli és a lyukas formákat két sütőpapíros tepsibe osztjuk szét, 10-10 percet sütjük. Ha kész, hagyjuk őket kihűlni.

3. A lyukas formákat megszórjuk a maradék matchás zöldtea keverékkel. A mangós-barackos krémet a citromlével öszekeverjük, majd a teli formákon fél-fél teáskanálnyi adagokat oszlatunk szét. Végül a lekváros és a lyukas formákat egymásra illesztjük.

TIPP
A búzaliszt helyett a tönkölyliszt 630-as típus is használható.
* A megmaradt tojásfehérjét felhasználhatjuk a Diós-vörösáfonyás-quinoás csókhoz.