Pörkölt mandulás-kakaós teasütemény
Elkészítési idő: 40 perc + 2 óra pihentetés + 12 perc sütés tepsinként


Hozzávalók kb. 30 darabhoz
- 225 g Alnatura Sélection pörkölt mandulakrém
- 225 g Alnatura porcukor
- 75 ml Alnatura narancslé + ½ teáskanál a díszítéshez
- 30 g lágy vaj
- 300g Alnatura búzaliszt (405-ös típus) + liszt a nyújtáshoz
- 25 g Alnatura enyhén zsírszegény kakaópor
- 1 db (kb. 20 g) tojásfehérje
Pörkölt mandulás-kakaós teasütemény
Elkészítés

1. A mandulakrémet, 100 g cukrot, a 75 ml narancslevet és a vajat egy nagy táblban 3-5 percig habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd kézzel óvatosan összedolgozzuk a tésztát. Labdát formázunk a tésztából, majd folpackba csomagolva a hűtőben 2 órát pihentetjük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsikbe helyezve 10-12 perc alaltt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

3. A tojásfehérjét egy keverőtálban a maradék cukorral, és ½ teáskanál narancslével kézi habverővel vagy gép habverővel alacsony fokozaton 4-5 perc alatt felverjük, amíg egy fényes, sűrű állagú mázat nem kapunk.

4. A mázat egy habzsákba töltjük, amelynek a hegyén kis lyukat vágunk. A tasakot óvatosan megnyomva ízlés szerint karácsonyi mintákat, vagy az adventi kalendáriumhoz számokat formázunk. A mázat hagyjuk szilárdulni egy éjszakára.