Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét félretesszük a hűtőbe, most nem lesz rá szükségünk.* A tojássárgákat a liszttel, a mandulával, 2 kávéskanálnyi vaníliával, a nádcukorral és a sóval egy tálba adagoljuk. Hozzáadjuk a felkockázott vajat is és kézzel alaposan összedolgozzuk.
2. A tésztát két részre osztjuk és 3 cm-es átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. A tésztarudakat folpackba csomagoljuk és legalább 2 órát a hűtőben pihentetjük.
3. A sütőt 180°C –ra alul-felül sütésre előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és az előre belisztezett felületre helyezzük. Ezután a tésztát 1 cm-es darabokra vágjuk és kézzel kifli formákat készítünk. A kifliket két sütőpapíros tepsibe osztjuk szét, és 20-20 percig sütjük.
4. A porcukrot a maradék vaníliával egy mélytányérban összekeverjük. A megsült kifliket kicst hűlni hagyjuk, majd óvatosan a porcukros keverékbe forgatjuk.
TIPP
A búzaliszt helyett a tönkölyliszt (630-as típus) is használható.
* A megmaradt tojásfehérjét felhasználhatjuk a kókuszcsókhoz vagy a diós-vörösáfonyás-quinoás csókhoz.