Elkészítés
1. A vajat és cukrot 3-5 perc alatt egy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk. Labdát formázunk a tésztából, majd folpackba csomagolva a hűtőben 2 órát pihentetjük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát lisztezett felületen, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd tepsinként 10-12 perc alaltt készre sütjük. Végül a díszítés előtt hagyjuk őket kihűlni.
3. A feldarabolt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd ha már kézmeleg, habzsákba töltjük, amelynek a szájánál kis lyukat vágunk. A tasakot finoman megnyomva ízlés szerint karácsonyi mintákat, vagy adventi kalendáriumhoz számokat formázunk. A mázat egy éjszakán át hagyjuk megszilárdulni.