Vaníliás teasütemény
Elkészítési idő: 40 perc + 2 óra pihentetés + 12 perc sütés tepsinként


Hozzávalók kb. 40 darabhoz
- 200 g puha vaj
- 100 g Alnatura porcukor
- 300 g Alnatura búzaliszt (405-ös típus) + liszt a nyújtáshoz
- 50 g Alnatura mandula, őrölt
- 2 kávéskanálnyi Alnatura őrölt Bourbon vanílita
- 100 g Alnatura étcsokoládé
Vaníliás teasütemény
Elkészítés

1. A vajat és cukrot 3-5 perc alatt egy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a mandulát és a vaníliát, majd alaposan összedolgozzuk. Labdát formázunk a tésztából, majd folpackba csomagolva a hűtőben 2 órát pihentetjük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát lisztezett felületen, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket, majd tepsinként 10-12 perc alaltt készre sütjük. Végül a díszítés előtt hagyjuk őket kihűlni.

3. A feldarabolt étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd ha már kézmeleg, habzsákba töltjük, amelynek a szájánál kis lyukat vágunk. A tasakot finoman megnyomva ízlés szerint karácsonyi mintákat, vagy adventi kalendáriumhoz számokat formázunk. A mázat egy éjszakán át hagyjuk megszilárdulni.