Amarántos-kókuszos nyalókák
- 50 gr Alnatura kókuszreszelék
- 10 gr nádcukor
- 330 gr Alnatura mogyoróvaj (kb. 1,5 üveg)
- 250 gr Alnatura lágy kakaóvaj
- 2 ek Alnatura kókuszvirág szirup
- Tengeri só
- 125 gr Alnatura puffasztott amaránt
- 2 ek Alnatura zsírszegény kakaó
- A kókuszreszeléket és a cukrot összekeverjük, egy bevonatos serpenyőbe tesszük és folytonos keverés mellett aranybarnára pirítjuk. Egy tálba tesszük és hűlni hagyjuk.
- 250 gr mogyoróvajat (1 üveg), 150 gr kakaóvajat és 1,5 evőkanál kókuszvirág szirupot és egy csipetnyi sót egy fém tálkában összekeverünk, majd vízgőz felett teljesen megolvasztjuk, néha megkeverjük.
- Egy 23x30 cm-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapír széleit bevágjuk úgy, hogy a sütőtál széleit is fedje a sütőpapír.
- A krémes mogyoróvajmasszát egy nagyobb tálba öntjük és belekeverjük a puffasztott amarántot, kézzel pedig jól összedolgozzuk. Amíg a massza ragadós, ajánljuk a nejlonkesztyű használatát.
- A mogyorós-amarántos masszát beleöntjük a sütőtálba, és egy spatulával (habkanál, fakanál is lehet) elegyengetjük. Ezt követően letakarjuk sütőpapírral és kb. másfél óráig a hűtőbe tesszük.
- A mázhoz szükséges maradék kakaóvajat, kókuszvirág szirupot, mogyoróvajat és a kakaót vízgőz felett, folyamatos kavargatás mellett megolvasztjuk, majd félrerakjuk.
- A lehűtött mogyoróvajas-amarántos masszát egy vágódeszkára tesszük és tetszőleges méretű négyzetekre szeleteljük, vagy pogácsaszaggatóval köröket formázunk.
- A formákat óvatosan hurkapálcákra vagy saslikpálcákra felszúrjuk, majd belemártjuk a már kissé kihűlt mázba és ízlés szerint kókuszreszeléket szórunk rá.
- A nyalókákat egy sütőpapírra helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Ezt követően már fogyasztható is!