Amarántos-kókuszos nyalókák
Hozzávalók 10 darabhoz

  • 50 gr Alnatura kókuszreszelék
  • 10 gr nádcukor
  • 330 gr Alnatura mogyoróvaj (kb. 1,5 üveg)
  • 250 gr Alnatura lágy kakaóvaj
  • 2 ek Alnatura kókuszvirág szirup
  • Tengeri só
  • 125 gr Alnatura puffasztott amaránt
  • 2 ek Alnatura zsírszegény kakaó
Amarántos-kókuszos nyalókák
Elkészítés

  1. A kókuszreszeléket és a cukrot összekeverjük, egy bevonatos serpenyőbe tesszük és folytonos keverés mellett aranybarnára pirítjuk. Egy tálba tesszük és hűlni hagyjuk.
  2. 250 gr mogyoróvajat (1 üveg), 150 gr kakaóvajat és 1,5 evőkanál kókuszvirág szirupot és egy csipetnyi sót egy fém tálkában összekeverünk, majd vízgőz felett teljesen megolvasztjuk, néha megkeverjük.
  3. Egy 23x30 cm-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, a sütőpapír széleit bevágjuk úgy, hogy a sütőtál széleit is fedje a sütőpapír.
  4. A krémes mogyoróvajmasszát egy nagyobb tálba öntjük és belekeverjük a puffasztott amarántot, kézzel pedig jól összedolgozzuk. Amíg a massza ragadós, ajánljuk a nejlonkesztyű használatát.
  5. A mogyorós-amarántos masszát beleöntjük a sütőtálba, és egy spatulával (habkanál, fakanál is lehet) elegyengetjük. Ezt követően letakarjuk sütőpapírral és kb. másfél óráig a hűtőbe tesszük.
  6. A mázhoz szükséges maradék kakaóvajat, kókuszvirág szirupot, mogyoróvajat és a kakaót vízgőz felett, folyamatos kavargatás mellett megolvasztjuk, majd félrerakjuk.
  7. A lehűtött mogyoróvajas-amarántos masszát egy vágódeszkára tesszük és tetszőleges méretű négyzetekre szeleteljük, vagy pogácsaszaggatóval köröket formázunk.
  8. A formákat óvatosan hurkapálcákra vagy saslikpálcákra felszúrjuk, majd belemártjuk a már kissé kihűlt mázba és ízlés szerint kókuszreszeléket szórunk rá.
  9. A nyalókákat egy sütőpapírra helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Ezt követően már fogyasztható is!