Kókuszos-mangós édes pizza
- 80 gr Alnatura őrölt mandula
- 20 gr Alnatura kókuszliszt
- 1 tk Alnatura zsírszegény kakaó
- 2 ek Alnatura datolyaszirup
- 1 ek Alnatura lenolaj
- 5 ek Alnatura kókusztej
- 2 db friss füge
- 1 db mangó
- 2 ek Alnatura kókusz-mandula krém
- 30 gr Alnatura Fehér Matcha csokoládé (vegán)
- 6 db mentalevél
- Összegyúrjuk a tésztához való összetevőket: a mandulát, kakaót, datolyaszirupot, lenolajat és a kókusztejet és 20 percig állni hagyjuk.
- A sütőt 180°C-ra alsó-felső sütésen előmelegítjük.
- A tésztát sütőpapírra tesszük, majd még egy réteg sütőpapírt helyezünk rá. Addig nyújtjuk, ameddig kb 25 cm-es átmérőjű nem lesz.
- A felső sütőpapírt levesszük, a tésztát kb. 15 percre a sütőbe tesszük, majd hagyjuk kihűlni.
- A fügét meghámozzuk és cikkekre felszeleteljük.
- Meghámozzuk a mangót, eltávolítjuk a magját és szintén cikkekre szeleteljük.
- A kihűlt pizzatésztát kókusz-mandula krémmel megkenjük, majd ráhelyezzük a füge és mangó szeleteket.
- Végül a Fehér Matcha csokoládét ráreszeljük a pizzára és ízlés szerint mentalevéllel díszítjük.