Kókuszos-mangós édes pizza
Hozzávalók 2 adaghoz

  • 80 gr Alnatura őrölt mandula
  • 20 gr Alnatura kókuszliszt
  • 1 tk Alnatura zsírszegény kakaó
  • 2 ek Alnatura datolyaszirup
  • 1 ek Alnatura lenolaj
  • 5 ek Alnatura kókusztej
  • 2 db friss füge
  • 1 db mangó
  • 2 ek Alnatura kókusz-mandula krém
  • 30 gr Alnatura Fehér Matcha csokoládé (vegán)
  • 6 db mentalevél
Kókuszos-mangós édes pizza
Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tésztához való összetevőket: a mandulát, kakaót, datolyaszirupot, lenolajat és a kókusztejet és 20 percig állni hagyjuk.
  2. A sütőt 180°C-ra alsó-felső sütésen előmelegítjük.
  3. A tésztát sütőpapírra tesszük, majd még egy réteg sütőpapírt helyezünk rá. Addig nyújtjuk, ameddig kb 25 cm-es átmérőjű nem lesz.
  4. A felső sütőpapírt levesszük, a tésztát kb. 15 percre a sütőbe tesszük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. A fügét meghámozzuk és cikkekre felszeleteljük.
  6. Meghámozzuk a mangót, eltávolítjuk a magját és szintén cikkekre szeleteljük.
  7. A kihűlt pizzatésztát kókusz-mandula krémmel megkenjük, majd ráhelyezzük a füge és mangó szeleteket.
  8. Végül a Fehér Matcha csokoládét ráreszeljük a pizzára és ízlés szerint mentalevéllel díszítjük.