Készítse fel szervezetét az influenzaszezonra
A nyár a végéhez ért, a napok egyre rövidebbek, így szervezetünk kevesebb napfényhez jut. A csökkenő hőmérséklet pedig csak fokozza a megfázás esélyét. A megfázás-, és influenzaszezon tehát elkezdődött. Készítse fel szervezetét Ön is a Müller természetes és egyszerű tippjeivel és kerülje el a megfázást.

Mi áll ezen időszak hátterében?

Sokan tisztában vagyunk azzal, hogy a megfázás és az influenza mögött vírusok és baktériumok állnak, melyek megfertőzik a légutakat. De miért van az, hogy valaki szinte mindig beteg ebben az időszakban, valaki pedig immunis mindenféle kórokozóra? Minél erősebb az immunrendszerünk, annál kevésbé valószínű, hogy ledönt minket a lábunkról egy betegség. Aki pedig időben elkezdi az immunrendszere felkészítését, az elkerülheti a kellemetlen, ágyban töltött napokat.

Mivel erősíthetjük immunrendszerünket?

Számtalan tényező állhat az immunrendszer károsodása mögött. Ilyen lehet a sok stressz, a túl kevés testmozgás, a rendszertelen és kevésbé változatos táplálkozás. Az ősszel, illetve télen beköszöntő hideg és nyirkos időjárás csak tovább rontja immunrendszerünk ellenállását és könnyebben megbetegszik a szervezetünk. Ismerje meg tippjeinket, melyekkel Ön is változatosabbá teheti táplálkozását!
A természet gyógyító ereje

Ha betegségről vagy annak megelőzéséről van szó, a legtöbb ember vitamint, gyógyszert kezd szedni, ahelyett, hogy a vitaminokat természetes formában vinnék be a szervezetükbe. Az Alnavit természetes bio gyümölcsleveinek értékes összetevői kiegészítik a táplálkozást és magas vitamintartalmukkal hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. A bodza, gyömbér és homoktövis egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek: az ízletes bio gyümölcslevek segítségével természetes módon erősítheti immunrendszere ellánálló képességét.
Alnavit gyümölcslevek
Az Alnavit gyümölcsleveket megtalálja a Müller Drogériákban.
Gyömbéres receptek- természetes, gyors és egyszerű
Gyömbéres italok
Gyömbéres italok

Gyömbéres víz

Hozzávalók 1 pohárhoz:

• 10 ml Alnavit Bio gyömbér ital
• 400 ml víz
• 1 szelet citrom
• Menta

Elkészítés:
Keverje össze a hozzávalókat egy kancsóban és élvezze az egészséges felfrissülést!

Gyömbér shot

Hozzávalók 10 shothoz:

• 25 ml Alnavit Bio Gyömbérlé
• 2 citrom leve
• 250 ml narancslé
• Méz

Elkészítés:
Keverje össze a hozzávalókat egy kancsóban és élvezze a vitaminbomba fenséges ízét!

Gyömbéres-gyümölcsös gumicukor
Gyömbéres-gyümölcsös gumicukor

Elkészítési idő: 10 perc
60-80 db gumicukorhoz

Hozzávalók:
• 200 ml Alnavit frissen préselt feketeribizli ital, Alnavit frissen préselt homoktövis ital vagy smoothie, ízlés szerint
• 50 ml Alnavit Bio gyömbér ital
• 6 gr agar-agar
• 2 tk kókuszvirágcukor (vagy nyers méz)
• Egy kis citromlé (ízlés szerint)
• Szilikonformák a gumicukroknak (pl. szív forma)

Elkészítés:
1. A gyümölcslevet, gyömbér italt és az agar-agart egy kisebb fazékba tesszük, egy habverővel összekeverjük és kb. 1-2 percig forrni hagyjuk.

2. Kisebb lángon hozzáadjuk a kókuszvirágcukrot (vagy mézet) és a citromlevet. Kb. 2-3 percig főzzük.

3. A masszát egy teáskanállal a formába kanalazzuk. A kanalazást viszonylag gyorsan végezzük, hiszen a massza hamar megdermed.

4. A szilikonformát a gumicukrokkal együtt hűtőbe helyezzük, 1-2 óráig állni hagyjuk. Ha megdermedt, nyomjuk ki őket a formából.

5. A gumicukrok egy hétig tárolhatók hűtőszekrényben, légmentesen záródó dobozban.
A gyömbér

A gyömbér Délkelet-Ázsiában honos, ám megterem a melegebb éghajlattal rendelkező, magas páratartalmú európai országokban is. A csípős-fűszeres ízért a fő alkotóelemei, a gingerol és a shoagol felelősek. Ázsiában a gyömbér már régóta nagy népszerűségnek örvend és tradicionális eleme a keleti konyhának.

Természettudatos táplálkozás

Az Alavit bio márka termékei ideális megoldást nyújtanak azoknak, akik a tudatos táplálkozás irányelveit szeretnék a hétköznapokban is követni. A márka termékei glutén-, és laktózmentesek, magas tápértékűek és kiváló minőségűek. Az élelmiszerek a lehető legkevesebb összetevőből készülnek, és céljuk, hogy a mindennapi igényekre megoldást nyújtsanak. Az Alnavit márka a természetesség, a közérthető címkézés és a bio minőség képviselője, továbbá tevékenységét felelős vállalatként a törvényi előírások szerint végzi.
Alnavit termékek