Egy négyszögletes sütőformát (kb 24x24 cm) kibélelünk sütőpapírral és a sütőt alul-felül sütéshez 180°C-ra előmelegítjük.
150 gr tönkölybúza pelyhet felaprítunk majd összekeverjük a zabpehellyel, müzlivel és a sütőporral.
A datolyákat egy mixerrel krém állagúra pürésítjük és hozzáadjuk a zabos-tönkölyös keverékhez.
A kókuszolajat és kókuszkrémet vízgőz felett kissé felmelegítjük, majd beletesszük a kesudiókrémet, mézet, mandulát, vaníliát, kókuszreszeléket és a fahéjat.
A kapott masszát hozzákeverjük a zabos-tönkölyös krémhez és jól összedolgozzuk.
A tészta háromnegyedét egy fakanállal a formába kanalazzuk és rászórjuk a tetejére az áfolyát.
A maradék kókuszos krémet összekeverjük a 30 gramm tönkölybúza pehellyel és jól elosztlajtuk az áfonyákon.
25-30 percig sütjük és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.