Éjszakázós zabkása
Hozzávalók 4 befőttes üveghez (3dl)

  • 60 gr törökmogyoró
  • 50 gr paradió (brazildió)
  • 450 ml Alnatura édesítetlen mandulaital
  • 200 gr Alnatura nagyszemű tönkölybúza pehely
  • 4 ek Alnatura kesudió krém
  • 4 ek Alnatura juharszirup
  • 300 gr Alnatura fagyasztott erdei gyümölcs
  • 200 gr Alnatura almás-mangós gyümölcspép
  • 2 ek gojibogyó
  • 10 gr lenmag
Éjszakázós zabkása
Elkészítés
  1. A mogyorókat felaprítjuk (de ne keverjük össze a két fajtát).
  2. A mandulaitalt a tönkölybúza pehellyel, kesudió krémmel, a törökmogyoróval és a juharsziruppal összekeverjük és egy éjszakát pihenni hagyjuk. A fagyasztott gyümölcsöket egy tálba tesszük, és a hűtőben hagyjuk, hogy kiolvadjanak.
  3. Másnap a bogyókat beletesszük a 4 befőttes üvegekbe, rákanalazzuk a gyümölcspépet és a tönkölybúzás masszát.
  4. A gojibogyót, a paradiót és a lenmagot összekeverjük és rászórjuk a desszertre.

Az éjszakázós zabkását a nevéhez hűen készíthetjük zabból is és más összetevőket is használhatunk. Kiváló nyári finomság – akár munkahelyre, akár piknikre visszük magunkkal.