Éjszakázós zabkása
- 60 gr törökmogyoró
- 50 gr paradió (brazildió)
- 450 ml Alnatura édesítetlen mandulaital
- 200 gr Alnatura nagyszemű tönkölybúza pehely
- 4 ek Alnatura kesudió krém
- 4 ek Alnatura juharszirup
- 300 gr Alnatura fagyasztott erdei gyümölcs
- 200 gr Alnatura almás-mangós gyümölcspép
- 2 ek gojibogyó
- 10 gr lenmag
- A mogyorókat felaprítjuk (de ne keverjük össze a két fajtát).
- A mandulaitalt a tönkölybúza pehellyel, kesudió krémmel, a törökmogyoróval és a juharsziruppal összekeverjük és egy éjszakát pihenni hagyjuk. A fagyasztott gyümölcsöket egy tálba tesszük, és a hűtőben hagyjuk, hogy kiolvadjanak.
- Másnap a bogyókat beletesszük a 4 befőttes üvegekbe, rákanalazzuk a gyümölcspépet és a tönkölybúzás masszát.
- A gojibogyót, a paradiót és a lenmagot összekeverjük és rászórjuk a desszertre.
Az éjszakázós zabkását a nevéhez hűen készíthetjük zabból is és más összetevőket is használhatunk. Kiváló nyári finomság – akár munkahelyre, akár piknikre visszük magunkkal.