Granola
- 50 gr kesudió
- 50 gr paradió (brazildió)
- 70 gr vörösáfonya
- 150 gr nagyszemű zabpehely
- 150 gr nagyszemű tönkölybúza pehely
- 100 gr gyümölcsös müzlikeverék
- 1 ek lenmag
- 40 gr kókuszreszelék
- 1 tk bourbon vanília
- 1 tk fahéj
- 100 gr kókuszvirág szirup
- 2 ek kókuszolaj
- 100 gr tönkölyös crunchy müzli
- A kesudiót, paradiót és a vörösáfonyát nagyobb darabokra felaprítjuk.
- Egy bevonatos serpenyőben a zabpelyhet, tönkölybúza pelyhet, gyümölcsös müzlikeveréket, kesudiót, paradiót, a lenmagot és a kókuszreszeléket közepes lángon 10 percig pirítjuk.
- A vanilíát, fahéjat, vörösáfonyát, a kókuszvirág szirupot és a kókuszolajat hozzáadjuk, és 2-3 percig folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk.
- Egy kibélelt tepsibe beletesszük a müzlit és hagyjuk kihűlni.
- Végül a tönkölyös crunchy-t is hozzákeverjük.