Müzlis-banános muffin

Hozzávalók 6 adaghoz

  • Kókuszzsír a sütőformához
  • 150 gr finomszemű zabpehely
  • 80 gr magozatlan, aszalt datolya
  • 2 tk borkő sütőpor
  • 1 db banán
  • 50 gr Alnatura természetes kókuszzsír
  • 200 ml kókusz-rizs ital
  • Tengeri só
  • 150 gr pörkölt müzli goji & aronia
  • 200 ml szójakrém
  • 2 csomag habfixáló por
  • 1 késhegyni őrölt bourbon vanília
  • 2 ek kókuszvirágszirup
  • 20 gr kókuszchipsz
  • 50 gr málna (fagyasztott)
Elkészítés

  1. A sütőt 170 °C-ra, alsó-felső sütésre előmelegítjük.
  2. A málnákat egy tányérra tesszük és hagyjuk, hogy kiolvadjanak. Közben a muffinsütő formát kikenjük a kókuszzsírral.
  3. A zabpelyhet a datolyával és a sütőporral mixerben vagy aprítógépben felaprítjuk.
  4. A banánt, a kókuszzsírt, a kókusz-rizs italt, a bourbon vaníliát és a sót hozzáadjuk a zabpelyhes alaphoz, majd egy homogén masszává összedolgozzuk.
  5. Hozzáadjuk a müzlit és óvatosan még egy kicsit tovább aprítjuk.
  6. A tésztát belekanalazzuk a muffinsütő formába és 30 percig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A szójakrémet és a habfixálót egy magasfalú tálba tesszük és kézi robotgéppel keményre felverjük.
  8. A vaníliát és a kókuszvirágszirupot kis adagokban hozzákeverjük a szójakrémhez, majd a muffinokra kanalazzuk vagy habzsákból kinyomjuk.
  9. Kókuszchipsszel és málnával díszítjük.

Müller Tipp: A pörkölt goji & aroniás müzlit tetszés szerint kakaós vagy csokoládés termékekre is cserélhetjük. Aki saját kezűleg szeretné a müzlit elkészíteni, itt megtalálja receptünket.