Müzlis-banános muffin
- Kókuszzsír a sütőformához
- 150 gr finomszemű zabpehely
- 80 gr magozatlan, aszalt datolya
- 2 tk borkő sütőpor
- 1 db banán
- 50 gr Alnatura természetes kókuszzsír
- 200 ml kókusz-rizs ital
- Tengeri só
- 150 gr pörkölt müzli goji & aronia
- 200 ml szójakrém
- 2 csomag habfixáló por
- 1 késhegyni őrölt bourbon vanília
- 2 ek kókuszvirágszirup
- 20 gr kókuszchipsz
- 50 gr málna (fagyasztott)
- A sütőt 170 °C-ra, alsó-felső sütésre előmelegítjük.
- A málnákat egy tányérra tesszük és hagyjuk, hogy kiolvadjanak. Közben a muffinsütő formát kikenjük a kókuszzsírral.
- A zabpelyhet a datolyával és a sütőporral mixerben vagy aprítógépben felaprítjuk.
- A banánt, a kókuszzsírt, a kókusz-rizs italt, a bourbon vaníliát és a sót hozzáadjuk a zabpelyhes alaphoz, majd egy homogén masszává összedolgozzuk.
- Hozzáadjuk a müzlit és óvatosan még egy kicsit tovább aprítjuk.
- A tésztát belekanalazzuk a muffinsütő formába és 30 percig sütjük, míg aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A szójakrémet és a habfixálót egy magasfalú tálba tesszük és kézi robotgéppel keményre felverjük.
- A vaníliát és a kókuszvirágszirupot kis adagokban hozzákeverjük a szójakrémhez, majd a muffinokra kanalazzuk vagy habzsákból kinyomjuk.
- Kókuszchipsszel és málnával díszítjük.
Müller Tipp: A pörkölt goji & aroniás müzlit tetszés szerint kakaós vagy csokoládés termékekre is cserélhetjük. Aki saját kezűleg szeretné a müzlit elkészíteni, itt megtalálja receptünket.