Quinoás falatkák datolyával és mogyoróval
- 40 gr Alnatura pörkölt, sós földimogyoró
- 60 gr Alnatrua mogyoróvaj
- 60 gr Alnatura datolyaszirup
- 25 gr Alnatura puffasztott quinoa
- A földimogyorókat durvára felaprítjuk.
- Egy hőálló tálat (kb 15x12 cm) kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír jócskán kilógjon a tálból.
- A mogyoróvajat és a datolyaszirupot egy edényben felmelegítünk és jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót és a quinoát. A kész masszát beletesszük a sütőtálba, majd szépen elegyengetjük.
- A kilógó papírt ráhajtjuk a süteményre majd 5 percet hűlni hagyjuk.
- Ha kihűlt, kiemeljük a tálból, levesszük a sütőpapírt, és a süteményt kisebb darabokra felvágjuk. A fogyasztásig légmentes dobozban tároljuk.