Epres mentatea
Ebben a teában a friss mentalevél és az eper közkedvelt íze találkozik. Ha (alkoholmentes) pezsgőt is töltünk hozzá, garantáltan a forró nyár legkedveltebb itala lesz.

Hozzávalók 2 főre

  • 200 ml Bio borsmentatea
  • 10-12 szem érett eper
  • 1 cl eperszirup
  • 200 ml (alkoholmentes) pezsgő
Epres mentatea
Elkészítés

  1. 1-2 filter Bio borsmenta teafiltert felforralt vízzel leöntünk, 5 percig lefedve állni hagyjuk, majd kivesszük a filtert és hagyjuk a teát kihűlni.
  2. Megmossuk az epreket, eltávolítjuk a leveleket és két borospohárba kettéosztjuk. Adjunk hozzá néhány jégkockát is.
  3. Töltsünk a poharakba először az eperszirupot, majd öntsük hozzá a teát, végül pedig töltsünk a poharakba pezsgőt.
  4. Szervírozás előtt eperrel és mentalevéllel dekoráljuk az italokat.