A tökéletes grillest
A nappalok egyre hosszabbak, az időjárás szép lassan felmelegszik és a hétköznapi teendők elvégzésére és az étkezésekre ismét a szabadban kerül sor. Így hát miért is ne ébresszük fel téli álmából a grillsütőt is, hogy megnyissuk az idei grillszezont? Végül is a grillezés ma már több annál, mint húst és virslit dobálni a grillrácsra: hobbi és sokak nagy szenvedélye. A grillezés mesterei a grillen wokban főznek, halat és húst füstölnek, pizzát sütnek, vagy akár desszertet készítenek. Tehát nem csak a húsimádók találnak fogukravalót. A sokoldalú receptek és új grillkellékek a grillsütőt igazi kültéri konyhává varázsolják, legyen szó vegánok, vegetáriánusok vagy a köretkedvelők igényeiről. Így akár hal, rák, kenyér, zöldség vagy gyümölcs tálalása sem nagy művészet. Az ízeknek itt már csak a kreativitás szabhat határokat!
Meghoztuk a kedvét egy kis grillezéshez? Az alábbi listával biztos jól fog sikerülni a grillpartija!
Lista a grillpartihoz
Bevásárlás: Szervezés:
Hús ízlés szerint Vendégek meghívása
Grillkolbász A szomszédnak értesítése a grillpartiról, vagy akár meghívása
Cukkini Bevásárlólista írása
Paprika Bevásárlás
Kukorica Az italok behűtése / előkészítése
Burgonya Dekoráció: fáklya, gyertya, szalvéta, asztalterítő
Szószok (ketchup, mustár, stb.) Pác előkészítése
Saláta Jégkockák készítése
Grillsajt A faszén előkészítése kb. egy órával korábban, tűzrakás
Vaj
Fűszerek
Italok: sör, bor, víz, limonádé, stb.
Ecet és olaj
Minden, ami a páchoz szükséges