A tökéletes grillest
A nappalok egyre hosszabbak, az időjárás szép lassan felmelegszik és a hétköznapi teendők elvégzésére és az étkezésekre ismét a szabadban kerül sor. Így hát miért is ne ébresszük fel téli álmából a grillsütőt is, hogy megnyissuk az idei grillszezont? Végül is a grillezés ma már több annál, mint húst és virslit dobálni a grillrácsra: hobbi és sokak nagy szenvedélye. A grillezés mesterei a grillen wokban főznek, halat és húst füstölnek, pizzát sütnek, vagy akár desszertet készítenek. Tehát nem csak a húsimádók találnak fogukravalót. A sokoldalú receptek és új grillkellékek a grillsütőt igazi kültéri konyhává varázsolják, legyen szó vegánok, vegetáriánusok vagy a köretkedvelők igényeiről. Így akár hal, rák, kenyér, zöldség vagy gyümölcs tálalása sem nagy művészet. Az ízeknek itt már csak a kreativitás szabhat határokat!
Lista a grillpartihoz | |
Bevásárlás: | Szervezés: |
Hús ízlés szerint | Vendégek meghívása |
Grillkolbász | A szomszédnak értesítése a grillpartiról, vagy akár meghívása |
Cukkini | Bevásárlólista írása |
Paprika | Bevásárlás |
Kukorica | Az italok behűtése / előkészítése |
Burgonya | Dekoráció: fáklya, gyertya, szalvéta, asztalterítő |
Szószok (ketchup, mustár, stb.) | Pác előkészítése |
Saláta | Jégkockák készítése |
Grillsajt | A faszén előkészítése kb. egy órával korábban, tűzrakás |
Vaj | |
Fűszerek | |
Italok: sör, bor, víz, limonádé, stb. | |
Ecet és olaj | |
Minden, ami a páchoz szükséges |