Levendulás-bogyósgyümölcsös szörp
Levendula. Egy rendkívül sokoldalú növény: szappant, parfümöt, mézet, bőrápoló termékeket, sőt még szörpöt is készíthetünk belőle.
Hozzávalók

  • 1 kisebb csokor levendula
  • 200 gr cukor
  • 240 ml almaecet
  • 100 gr málna
  • 100 gr szeder
  • Ásványvíz
Levendula
Elkészítés

  1. Egy közepes fazékba (kb. 20 cm átmérőjű) tegyük bele a levendulát, a cukrot és az almaecetet. Főzzük fel, majd a lángot levéve 5 percig forrni hagyjuk. A kapott szirupot hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, vegyük ki a levendulát a szirupból.
  2. Mossuk meg a gyümölcsöket és egy villával vagy mozsártörővel enyhén pépesítsük a gyümölcsöket, majd helyezzük őket a poharakba.
  3. Tegyünk a poharakba szörpöt, jégkockát és öntsük fel vízzel. A poharakat tetszés szerint díszíthetjük levendulával vagy gyümölcsökkel.