Saját készítésű limonádé
Citromos limonádé – a klasszikus hideg nyári frissítőital, ami a melegebb napokon hűsítő felüdülést nyújt - akár aperitifként, akár finom üdítőitalként fogyasztjuk. A receptünkkel garantált az édes felfrissülés.

Hozzávalók

  • 250 gr cukor
  • 1 citrom héja
  • 250 ml citromlé
  • Ásványvíz
Citromos limonádé
Elkészítés

  1. A cukrot és a reszelt citromhéjat 150 ml vízben addig hevítünk egy fazékban, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A limonádéalapot 5 percig kis lángon forrni hagyjuk. Vegyük le a tűzhelyről és öntsük hozzá a citromlevet. Hagyjuk az egyveleget kihűlni.
  2. A limonádéalapot egy sűrű szövésű szűrőn szűrjük át.
  3. Szervírozáskor tegyünk a poharakba 3-4 jégkockát, majd töltsük bele a leszűrt limonádé alapot és az ásványvizet (arány: 1/3 – limonádé, 2/3 – ásványvíz). Dekoráljuk a poharakat citromszeletekkel és élvezzük a frissítő, házi limonádé ízét.