Saját készítésű limonádé
Hozzávalók
- 250 gr cukor
- 1 citrom héja
- 250 ml citromlé
- Ásványvíz
- A cukrot és a reszelt citromhéjat 150 ml vízben addig hevítünk egy fazékban, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. A limonádéalapot 5 percig kis lángon forrni hagyjuk. Vegyük le a tűzhelyről és öntsük hozzá a citromlevet. Hagyjuk az egyveleget kihűlni.
- A limonádéalapot egy sűrű szövésű szűrőn szűrjük át.
- Szervírozáskor tegyünk a poharakba 3-4 jégkockát, majd töltsük bele a leszűrt limonádé alapot és az ásványvizet (arány: 1/3 – limonádé, 2/3 – ásványvíz). Dekoráljuk a poharakat citromszeletekkel és élvezzük a frissítő, házi limonádé ízét.