Fűszeres töltött kenyér
Hozzávalók

  • 750 gr liszt (tetszőlegesen választott, kivéve a teljes kiőrlésű lisztet)
  • 400 ml langyos víz
  • 1 kocka élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só
  • 5 ek olívaolaj
  • 125 gr fűszervaj – szobahőmérsékletű
  • 100 gr szárított paradicsom
  • 50 gr reszelt parmezánsajt
Fűszeres töltött kenyér
Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot.
  2. A szárított paradicsomot felkockázzuk.
  3. Ezt követően egy tálban a lisztből kört formázunk, beletesszük az élesztős-cukros masszát, sóval, olívaolajjal és a szárított paradicsommal összekeverjük. Jól összedolgozzuk a tésztát, addig, míg a tészta rugalmas nem lesz.
  4. A tésztát egy belisztezett vágódeszkára tesszük, majd négyszögletesre nyújtuk. A tésztát megkenjük a fűszervajjal és megszórjuk parmezánnal.
  5. A tésztát 6 széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat óvatosan egymásra helyezzük, kb 5 x 6 cm-es csíkokat vágunk bele és megkenjük olívaolajjal. A tésztát beletesszük egy sütőformába.
  6. A tésztát 30 percig meleg helyen pihentetjük. Végül előmelegített sütőben, légkeverésen 200°C-on 20-30 percig sütjük.