Gyümölcsös Guacamole – eperrel és bazsalikommal
Hozzávalók

  • 1 db avokádó
  • ½ bio citrom
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 5 db eper
  • 6 db bazsalikomlevél
  • Só, bors
  • Bio Primo Agavé szirup
Gyümölcsös Guacamole – eperrel és bazsalikommal
Elkészítés

  1. Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, kikanalazzuk a belsejét és egy tálba tesszük. A belsejét egy villával összetörjük, hozzáadjuk a citromlevet és egy fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat, majd jól összedolgozzuk.
  2. A zöldhagymát megmossuk, megpucoljuk, és apróra karikázzuk.
  3. Megmossuk az epreket, eltávolítjuk a leveleiket és felkockázzuk. A bazsalikomot kis darabokra összevágjuk vagy összetépkedjük.
  4. Az epret és a bazsalikomot belekeverjük az avokádókrémbe, sóval, borssal és agavé sziruppal ízlés szerint ízesítjük.
  5. Tálaláskor eperrel és bazsalikommal díszítjük.


Kiválóan passzol grillezett szárnyasételekhez vagy mártogatósként bagetthez, taco-hoz.