Gyümölcsös Guacamole – eperrel és bazsalikommal
- 1 db avokádó
- ½ bio citrom
- 1 csokor zöldhagyma
- 5 db eper
- 6 db bazsalikomlevél
- Só, bors
- Bio Primo Agavé szirup
- Az avokádót félbevágjuk, eltávolítjuk a magját, kikanalazzuk a belsejét és egy tálba tesszük. A belsejét egy villával összetörjük, hozzáadjuk a citromlevet és egy fél teáskanálnyi reszelt citromhéjat, majd jól összedolgozzuk.
- A zöldhagymát megmossuk, megpucoljuk, és apróra karikázzuk.
- Megmossuk az epreket, eltávolítjuk a leveleiket és felkockázzuk. A bazsalikomot kis darabokra összevágjuk vagy összetépkedjük.
- Az epret és a bazsalikomot belekeverjük az avokádókrémbe, sóval, borssal és agavé sziruppal ízlés szerint ízesítjük.
- Tálaláskor eperrel és bazsalikommal díszítjük.
Kiválóan passzol grillezett szárnyasételekhez vagy mártogatósként bagetthez, taco-hoz.