Elkészítés
- A chilipaprikát félbevágjuk, kikaparjuk a magját, és vékony csíkokra szeleteljük.
- A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A chilihez, és a petrezselymhez hozzáadjuk a citromlevet, szójaszószt, cukrot és az olajat.
- Megmossuk, meghámozzuk a kígyóuborkát és hosszában kettévágjuk. Az uborka belső, magos részét kikaparjuk, majd az uborkát egy hámozóval óvatosan, hosszanti irányban vékony csíkokra felszeleteljük.
- Az uborkacsíkokat óvatosan összekeverjük a chilis szósszal, a tálalásnál pedig rászórjuk a földimogyorót.
Müller Tipp: Az uborkát karikákra is vághatjuk vagy fel is kockázhatjuk.Vigyázat: Ügyeljünk arra, hogy a chilit ne dörzsöljük a szembe! Nagyon fájdalmas és az irritáció sokáig eltarthat, egészen addig, míg a csípősséget okozó kapszaicin molekulák nem közömbösülnek.