Thai uborkasaláta
- 1 db kígyóuborka
- 1 db chilipaprika
- 3 ek sós földimogyoró
- 3 szál petrezselyemlevél
- 2 ek citromlé
- 1 ek szójaszósz
- 2 ek olaj
- 1 tk cukor
- A chilipaprikát félbevágjuk, kikaparjuk a magját, és vékony csíkokra szeleteljük.
- A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A chilihez, és a petrezselymhez hozzáadjuk a citromlevet, szójaszószt, cukrot és az olajat.
- Megmossuk, meghámozzuk a kígyóuborkát és hosszában kettévágjuk. Az uborka belső, magos részét kikaparjuk, majd az uborkát egy hámozóval óvatosan, hosszanti irányban vékony csíkokra felszeleteljük.
- Az uborkacsíkokat óvatosan összekeverjük a chilis szósszal, a tálalásnál pedig rászórjuk a földimogyorót.
Müller Tipp: Az uborkát karikákra is vághatjuk vagy fel is kockázhatjuk.
Vigyázat: Ügyeljünk arra, hogy a chilit ne dörzsöljük a szembe! Nagyon fájdalmas és az irritáció sokáig eltarthat, egészen addig, míg a csípősséget okozó kapszaicin molekulák nem közömbösülnek.