Thai uborkasaláta
Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db chilipaprika
  • 3 ek sós földimogyoró
  • 3 szál petrezselyemlevél
  • 2 ek citromlé
  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek olaj
  • 1 tk cukor
Thai uborkasaláta
Elkészítés

  1. A chilipaprikát félbevágjuk, kikaparjuk a magját, és vékony csíkokra szeleteljük.
  2. A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A chilihez, és a petrezselymhez hozzáadjuk a citromlevet, szójaszószt, cukrot és az olajat.
  3. Megmossuk, meghámozzuk a kígyóuborkát és hosszában kettévágjuk. Az uborka belső, magos részét kikaparjuk, majd az uborkát egy hámozóval óvatosan, hosszanti irányban vékony csíkokra felszeleteljük.
  4. Az uborkacsíkokat óvatosan összekeverjük a chilis szósszal, a tálalásnál pedig rászórjuk a földimogyorót.


Müller Tipp: Az uborkát karikákra is vághatjuk vagy fel is kockázhatjuk.

Vigyázat: Ügyeljünk arra, hogy a chilit ne dörzsöljük a szembe! Nagyon fájdalmas és az irritáció sokáig eltarthat, egészen addig, míg a csípősséget okozó kapszaicin molekulák nem közömbösülnek.