Beluga lencsés tortellini saláta - vegán
Tortellini – egy specialitás Olaszországból. Meleg ételként ismerjük a legtöbben, klasszikusan paradicsomos szósszal. De mi lenne ha kipróbálnánk a kis tésztabatyukat hidegen is, mondjuk egy salátában?

Hozzávalók 4 adaghoz

  • Bio Primo Tortellini - zöldséggel töltve
  • 2 tk Bio Primo zöldségalaplé
  • Egy csipet tengeri só
  • Őrölt bors – ízlés szerint
  • Egy csokor zöldhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db piros, enyhén csípős pepperoni
  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db zeller
  • 100 gr fekete beluga lencse
  • 40 ml balzsamecet
  • 60 ml olívaolaj
Beluga lencsés tortellini saláta - vegán
Elkészítés

  1. A Bio Primo Tortellinit a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Meghámozzuk a zöldségeket és kb 5 mm-es nagyságúra felkockázzuk. Közben felteszünk vizet forrni, hozzáadjuk a zöldségalaplevet, megfőzzük benne a zellert és a sárgarépát. Ha kész, akkor kiszedjük a zölségeket és hűlni hagyjuk őket.
  2. A fazékban maradt zöldségalaplébe beletesszük a beluga lencsét, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
  3. A tortellinit összekeverjük a zölségekkel és a főtt lencsével.
  4. Ízlés szerint balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.


Müller Tipp: A tányérokra tegyünk egy kevés rukkolát és szedjük rá a salátát.