Beluga lencsés tortellini saláta - vegán
Hozzávalók 4 adaghoz
- Bio Primo Tortellini - zöldséggel töltve
- 2 tk Bio Primo zöldségalaplé
- Egy csipet tengeri só
- Őrölt bors – ízlés szerint
- Egy csokor zöldhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db piros, enyhén csípős pepperoni
- 1 db kígyóuborka
- 2 db zeller
- 100 gr fekete beluga lencse
- 40 ml balzsamecet
- 60 ml olívaolaj
- A Bio Primo Tortellinit a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. Meghámozzuk a zöldségeket és kb 5 mm-es nagyságúra felkockázzuk. Közben felteszünk vizet forrni, hozzáadjuk a zöldségalaplevet, megfőzzük benne a zellert és a sárgarépát. Ha kész, akkor kiszedjük a zölségeket és hűlni hagyjuk őket.
- A fazékban maradt zöldségalaplébe beletesszük a beluga lencsét, majd lassú tűzön kb. 10 percig főzzük.
- A tortellinit összekeverjük a zölségekkel és a főtt lencsével.
- Ízlés szerint balzsamecettel, olívaolajjal, sóval, borssal ízesítjük.
Müller Tipp: A tányérokra tegyünk egy kevés rukkolát és szedjük rá a salátát.