Előny a fenntarthatóság által

A társadalom értékrendjének változása az egészséget és a fenntarthatóságot egyre inkább középpontba helyezi. Az egyre fogyatkozó ökológiai erőforrások egyetlen megoldásának a fenntarthatóság előtérbe helyezése tűnik. Arra törekszünk, hogy környezetünket megóvjuk az utánunk következő generációk számára is.

A Müller ezeket a jeleket időben felismerte, és a vállalat számos területen tesz a fenntartható működésért. Tudjon meg többet Ön is példáinkon keresztül, melyek a Müller fenntarthatósági filozófiáját tükrözik

Mikroműanyag mentes

Környezetünk fenntartása érdekében és a felelősségteljes kereskedelem jeleként nagyon komolyan vesszük a mikroműanyagok témakörét. Ez jócskán túlmutat a Müller sajátmárkás kozmetikumokat illetően azokon a kötelezettségeken, melyeknek az átfogó törvényi szabályozásoknak köszönhetően eleve megfelelünk.
A „mikroműanyag mentes” jelölést a Müller sajátmárkás termékeinknél azokra a termékekre használjuk, melyek az aktuális BUND vásárlási tanácsadója szerint mikroműanyag mentesek (2018-as állapot/Német Környezet- és természetvédelmi bejegyzett Szövetség).

További információk itt!

Natúrkozmetikumok

Egyre többen érdeklődnek a natúr, bio és egészséget érintő témák iránt. Az összeférhetőség, biztonság és fenntarthatóság nagy szerepet játszanak a vásárlási döntés meghozatalában. A Fair Trade gazdaságokból származó termékek elősegítik az egészséges életmódot anélkül, hogy károsítanák a környezetet – ez különösen igaz a natúrkozmetikumokra. Éppen ezért a Müller az elmúlt években stratégiai okokból kibővítette áruválasztékát a természetes kozmetikumok szegmensén belül – 47 márka és 4000 cikk került polcainkra ezidőben. A klasszikusok mellett, mint például a Weleda, nagy hangsúlyt fektetünk az innovatív márkákra és a Müller sajátmárkájára, a Terra Naturira.

Tudjon meg többet a natúrkozmetikumok minősítéséről.
Natúrkozmetikumok

Vásároljon környezettudatosan

Vásároljon környezettudatosan

Az újrahasznoított anyagokból történő gyártásra való átállással mi is hozzá szeretnénk járulni környezetünk védelméhez.
Ezért vezetjük be a bevásárlótáskák visszavételét is. Ezáltal is tovább csökkenthetjük a környezeti terhelést.
Tudjon meg többet.>

Zöld teherautó flotta


Logisztikai flottánk tehergépjárműi folyamatosan úton vannak. Euro 5/EEV és Euro 6 motorjaink megfelelnek a legmagasabb emissziós szabványnak, tehát lényegesen csökkentjük a széndioxid- kibocsátást. Továbbá úgy járulunk hozzá a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez, hogy logisztikai helyszíneink rakodási hídjait 8-ról 9 tartályra növeltük. Ez a rakodási térfogatot 12 százalékkal megnöveli és a kibocsátások visszaszorítása mellett még a közúti terhelést is csökkenti.
Zöld teherautó flotta

Környezetbarát napenergia

Környezetbarát napenergia


Már 43 Müller üzletben napenergiával nyerjük az áramot. A napelemeknek köszönhetően az elmúlt évben összesen 7.550.000 kWh áram adódott hozzá a rendszerhez – ezzel a Müller jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez.

Újrahasznosítás

Az újrahasznosítás igen fontos szempont a Müllernél. Így például a kiszolgált nyomtatópatronok 85%-át visszaszállíttatjuk a gyártóhoz. Továbbá a karton és fólia csomagolásokat szétválogatjuk, összegyűjtjük és egy ulmi újrahasznosító vállalathoz szállítjuk. Nem csak a dolgozók, hanem vásárlóink is könnyedén újrahasznosíthatnak, hiszen elemgyűjtő ládákat is elhelyeztünk üzleteinkben.
Újrahasznosítás