Festés és kreatívkodás gyerekekkel
Unatkoznak otthon a gyerekek? - Ennek nem feltétlenül kell így lennie. Mi lenne, ha a kicsik is tartalmasan töltenék el az idejüket és Önökkel festenének vagy kreatívkodnának? Ezek a tevékenységek nem csak örömet okoznak, hanem számos pozitív hatásuk is van. Fokozzák a kreativitást, fejlesztik a finommotorikát és a térbeli érzékelést. Javulhat a gyermek kommunikációs képessége és a közös tevékenység közben folytatott beszélgetésnek köszönhetően bővülhet a szókincse. Ez egy olyan előny, amit a képernyő előtt végzett tevékenységek, például a tévénézés, biztosan nem mondhatnak el magukról.

Használja ki ezt az időszakot arra, hogy gyermekével közösen kreatívkodjanak. Természetesen összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy mi is segítsük a közös időtöltést.
Bemutatkozik a szorgalmas Müller méhecske
Ugye ismeri már a szorgalmas Müller méhecskét? Most kifestő formájában elérhető a gyermekek számára!

Nyomtassa ki a Müller méhecskés színezőt és adja oda gyermekének! Természetesen azt is tudni szeretnénk, hogy "Te miben vagy a legszorgalmasabb?" A kérdés alatt van még bőven hely arra, hogy a kis lurkók írjanak vagy rajzoljanak ehhez a témához!

Állatok WC papír gurigából
Nagyszerű otthon, gyerekkel is könnyen elkészíthető ötleteket lehet megvalósítani üres WC papír gurigák felhasználásával. A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.
festés és kreatívkodás gyerekekkel
Amire szükség lesz:
  • üres WC papír gurigák
  • vízfesték
  • színes papírlapok
  • vonalzó és ceruza
  • filc
  • olló és ragasztó
Így készülnek:
  1. Fesse le a gurigákat vízfestékkel és hagyja alaposan megszáradni. Ha nem szeretne festeni, színes papírokkal is befedheti a gurigát. Vágja ki ehhez a megfelelő méretet, majd ragassza rá a lapot a guriga felületére.
  2. Az állatoknak szükségük lesz szárnyra, csápra, fejre, csőrre vagy lábra. Rajzolja rá a különböző testrészeket a színes papírra, majd vágja ki.
  3. Mielőtt felragasztaná a kivágott testrészeket, rajzolja fel a gurigára az állatok száját, csíkjait, attól függően, hogy milyen állatot készít.
  4. A szemek elkészítéshez használhat előre vásárolt műanyag szemeket, de akkor is tökéletes végeredményt kap, ha két kis papírból kivágott fehér kört ragaszt fel szemként, majd ezek közepére rajzol egy-egy fekete pöttyöt.