Elő a lábakkal!
Elő a lábakkal!

Mit is kezdenénk lábak nélkül? Egy életen át hűségesen visznek minket a hidegben, melegben, akkor is, ha néha nehezükre esik. Mégis sokkal kevésbé figyelünk oda rájuk, mint kellene, legfőképpen télen. Hónapokon keresztül bebugyoláljuk őket vastag pamutzoknikba és csizmát húzunk rájuk, gondolva, amíg melegek és kitartanak a rossz időben, úgyis jó lesz. De lábaink ugyanúgy igénylik a törődést, mint az arcunk, hajunk vagy körmeink.

A nyitott cipők már hívogatnak, mi pedig most 4 egyszerű lépésben megmutatjuk Önnek, hogyan lehetnek lábai ismét káprázatosak.1. lépés:
Kapcsolódjon ki lábfürdővel. Nem csak lábának fog jól esni, hanem egyszerre ellazít és serkenti a keringést.
A lábfürdő a következő lépések alapjaként is szolgál, mivel felpuhítja a körmöket és a bőrkeményedést. Törölje meg mindig alaposan a lábát, különösen ügyelve a lábujjak közötti részekre, így megelőzheti a lábgomba kialakulását.
Áztassa lábait kb. 10-20 percen keresztül. A víz legyen kellemes hőmérsékletű, de ne túl forró. Az igazán ápoló és vitalizáló hatás eléréséhez, adhat a vízhez illóolajokat, mint például rózsa- vagy borsmentaolajat.
lábfürdő
2. lépés:
Elég a bőrkeménykedésből!
Több megoldás is létezik, hogy megszabadulhassunk tőle. Kisebb bőrkeménykedésnél elegendő a talphámlasztás. Az ehhez szükséges krémet akár otthon is egyszerűen elkészíthetjük: Nincs szükségünk másra csak 1 púpozott evőkanál tengeri sóra és 1 evőkanál olívaolajra, és már kész is a természetes és ápoló hámlasztó!
Durvább bőrkeményedésnél érdemes talpreszelőt vagy bőrollót használni. Bármelyik módszert alkalmazzuk, a kulcsszó az óvatosság és az elővigyázatosság! Nagyon száraz és repedezett talppal ajánlatos inkább szakemberhez fordulni, hogy ne tegyük ki magunkat sérülés vagy gyulladás veszélyének.


3. lépés:
Körömápolás. A körömbőrt először egy rózsafapálcikával vagy körömágybőr feltoló eszközzel óvatosan feltoljuk. A körömbőrt azonban nem szabad kivágni, mivel csúnya gyulladáshoz vezethet.
Ezt követően lerövidítjük a lábkörmöt egy reszelő vagy körömcsipesz segítségével. Vágja a körmét egyenesre! Így megakadályozza, hogy az benőjön vagy beszakadjon. Ezután egy reszelővel lekerekítheti az éleket és formázhatja körmét.
Körömápolás
4. lépés:
Bársonyos talpak? A nedvesség a varázsszó!
Ugyanúgy, mint a tenyerünkön, talpunkon sincsenek faggyúmirigyek, így hajlamos a kiszáradásra. A speciálisan erre a célra készített ápolókrémek, kifejezetten gazdag olajok és az érzékeny körömbőrre ajánlott körömolaj használata ugyanúgy a mindennapi testápoláshoz kellene, hogy tartozzon. A lábfrissítő programot végül egy jóleső masszázzsal zárjuk.

A MÜLLER tippje: Lefekvés előtt krémezze be talpait és húzzon rájuk pamutzoknit! Így a krémnek van ideje beivódnia a bőrbe az éjszaka során, és kifejtenie jótékony hatását.
Az utolsó vonás
Végezze el rendszeresen ezt a 4 lépésből álló rituálét, mely egyúttal az ezt követő körömlakkozás alapjaként szolgál. Akár élénk színt választ, akár a természetes hatást kedveli, az ezt megelőző ápolás nem elhanyagolható, ha jó színben szeretnénk feltűnni lábainkkal.
természetes hatást