A tökéletes alak nyáron
Már itt a nyár: az idő egyre melegebb, a ruhák szellősebbek és egyre több időt töltünk a szabadban. Már tűkön ülünk! De ez egyben azt is jelenti, hogy már nincs sok időnk, hogy megszerezzük a bikinialakot. De mikor érdemes elkezdeni nyári alakunk formálását? MOST! És tippjeink segítségével egész biztosan sikerülni fog.
Először is a legfontosabb tipp: ne legyünk türelmetlenek magunkhoz, hanem legyenek inkább kisebb céljaink, amelyeket el tudunk érni és melyek lassan megváltoztatják az életvitelünket. Csak így tudjuk hosszú távon formálni alakunkat. A tökéletes nyári alak a sport, a helyes táplálkozás és bőrápolás együttese.

Sport

A következő tippekkel még azok is megtalálják a módját annak, hogy többet mozogjanak és formálják alakjukat, akik nem szeretnek sportolni.

1. Vigyünk több mozgást a hétköznapokba
A lift helyett a lépcsőt választani, vagy a kisebb bevásárlásokat gyalog, nem pedig autóval elintézni - ez csak néhány példa arra, hogyan csempészhetünk több mozgást a mindennapokba. A legjobb, ha kijelöljük, mennyit szeretnénk mozogni naponta. Például 10 000 lépés naponta, vagy legalább napi fél óra séta. Gyorsan észre fogja venni, mennyire egyszerű egy kis mozgást beiktatni a mindennapok szerves részeként, ha egy kicsit kevesebb időt töltünk a kanapén fekve. Még egyszerűbb lesz, ha hasonló beállítottságú emberekkel veszi körül magát, közös célokat tűznek ki, és kölcsönösen motiválják és ösztönzik egymást.
2. Találjuk meg a nekünk való sportot
Aki valóban sokat szeretne fogyni, annak érdemes különböző sportokat kipróbálnia és a változatosságra törekedni. A pilates és a jóga segít a mélyizomzat felépítésében, és a feszesebb alak elérésében. Az úszás során a folyamatos hőmérséklet-kiegyenlítődés miatt rengeteg zsírt égetünk. Nem kell okvetlenül edzőterembe járnunk - a szabad levegőn vagy otthon a saját testtömegünkkel végzett edzés nem kerül semmibe és mégis nagyon hatásos. Próbáljon ki több mindent, és biztosan talál olyat, amit szívesen csinál!
3. Megfelelő felszerelés
A helyes felszerelés segít abban, hogy szívesebben sportoljon. Például a bluetooth-szal működő fül-/fejhallgató sokkal praktikusabb futáshoz, mert így nem kell a kábelrengeteggel bajlódnia. A csinos sportruházat motiváló, de fontos, hogy kényelmes is legyen. A hölgyeknek például a megfelelő sportmelltartó folytonos jó közérzetet biztosít, de ezen kívül a helyes cipő kiválasztásának is figyelmet kell szentelnünk. A rossz sportcipő hosszútávon rossz tartáshoz vezethet.

4. Ki korán kel, aranyat lel
A munka előtti reggeli sport elsőre durvának hangzik, mégis két nagy előnye is van: Az esténk szabad marad bármilyen más programra, és aki reggeli előtt sportol, sokkal több zsírt éget! Ezen kívül megélhetjük a madárcsicsergős napfelkeltét, kevesebb ember van úton és a levegő is frissebb. Hamar észrevesszük, mennyivel több energiánk lesz a reggeli edzés után.

5. Izomépítés
Nagyon elterjedt az a mítosz, miszerint „aki fogyni akar, sokat kell kardióznia” vagy „az izomépítés csak a testépítőknek való”. Téves!
Az izomépítés talán több energiába kerül, de legalább ugyanolyan fontos! Ugyanis az izomépítés következtében indul be az úgynevezett „utóégető hatás” a testben, ami a sportolás után tovább égeti a kalóriákat. Emellett az izmok serkentik az anyagcserét, és szép, feszes látványt nyújtanak.
Táplálkozás
A táplálkozási szokások megváltoztatása különösen fontos a fogyás és az alakformálás szempontjából.
Táplálkozás

A sport és a táplálkozás szorosan összefüggenek, mivel aki gyakran sportol, kétszer is meggondolja, hogy megegye-e azt a csokiszeletet. A kulcsszó itt is a lassú átmenet, miközben lépésről lépésre kiiktatjuk az egészségtelen élelmiszereket a hűtőnkből és egészégesekkel helyettesítjük őket.

1. Tudjunk meg többet az élelmiszerekről és a kalóriákról
A szigorú diéta és a folytonos kalóriaszámolgatás nagyon fárasztó, és legtöbbször a rettegett jojó-effektushoz vezet. Ehelyett inkább bizonyosodjunk meg arról, mennyi egy-egy élelmiszer kalóriatartalma, és hogy nekünk abból egy nap mennyire van szükségünk. Így aztán sokkal egyszerűbb meghozni a döntést, hogy megéri-e az a csokiszelet. Pont a legelején érdemes minél több információt begyűjteni, hogy könnyebben ráérezzünk a dolgokra. Aki azonban minden nap túl sokat foglalkozik az evés témájával, hamarabb is lesz újra éhes!

2. Az étkezési szokások megváltoztatása
A helyes étkezés kortól és egészségi állapottól függően minden ember esetében más és más. Ami lényeges, hogy a táplálkozás kiegyensúlyozott legyen. Általánosságban elmondható, hogy mellőznünk kellene a rossz szénhidrátokat (mint a fehér kenyér, tészta, édességek stb.), és ehelyett több fehérjét kellene fogyasztanunk. Nem titok, hogy sokan közülünk cukorfüggők. Próbálja meg csökkenteni a bevitt cukormennyiséget és váltson inkább más, cukrot helyettesítő alternatívákra. Erről itt olvashatja tippjeinket.
3. Plusz egy pohár
Van néhány olyan házi praktika, amely könnyen beleilleszthető a mindennapokba és remekül segít a fogyásban. Igyon meg reggelente egy pohár vizet egy fél citrom kifacsart levével, ezzel serkentve az anyagcserét. A zöld tea is nagyon hatásos. A chia mag, amely az úgynevezett superfoodok családjába sorolható, rengeteg omega-3 zsírsavat és rostot tartalmaz. Ezen tulajdonsága miatt nagyban hozzájárul a zsírégetéshez. Vegye fel étrendjébe az ajánlott napi mennyiséget, egyszerűen müzlibe, salátába vagy joghurtba keverve.
Bőrápolás
A vonzó nyári alakhoz hozzátartozik a feszes, napbarnított bőr is
Mikor nyáron kint fekszünk bikiniben, könnyen feltűnik valami, ami felett az előző hónapokban szemet hunytunk: az ernyedt narancsbőr. De akkor már túl késő, hiszen a legjobb krémeknek is kell egy kis idő, amíg kifejtik hatásukat. Így a legjobb, ha rögtön nekiállunk a sportolás mellett bőrünket is ápolni!

A barna bőr hamvasabbnak tűnik és karcsúbbnak mutat minket. De ez nem azt jelenti, hogy ki kell tennünk bőrünket a szoláriumnak vagy erős napsütésnek. Az önbarnító ugyanis csodákra képes! Az idő, amikor az önbarnítók foltosak voltak, vagy elszínezték a ruhát, már a múlté. A helyes használat csodás eredményt biztosít!