Áfonyás-kókuszos szelet
Hozzávalók 9 szelethez

  • 180 gr nagyszemű tönkölybúza pehely
  • 50 gr finomszemű zabpehely
  • 100 gr pörkölt müzli gojibogyó és arónia
  • 2 tk borkő sütőpor
  • 150 gr magozott, aszalt datolya
  • 50 gr bio kókuszolaj
  • 70 gr kókuszkrém
  • 3 ek kesudió krém
  • 80 gr akácméz
  • 50 gr szeletelt mandula
  • 1 tk bourbon vanília por
  • 30 gr kókuszreszelék
  • 1 tk őrölt Ceylon-fahéj
  • 300 gr fagyasztott áfonya
Áfonyás-kókuszos szelet


Elkészítés

  1. Egy négyszögletes sütőformát (kb 24x24 cm) kibélelünk sütőpapírral és a sütőt alul-felül sütéshez 180°C-ra előmelegítjük.
  2. 150 gr tönkölybúza pelyhet felaprítunk majd összekeverjük a zabpehellyel, müzlivel és a sütőporral.
  3. A datolyákat egy mixerrel krém állagúra pürésítjük és hozzáadjuk a zabos-tönkölyös keverékhez.
  4. A kókuszolajat és kókuszkrémet vízgőz felett kissé felmelegítjük, majd beletesszük a kesudiókrémet, mézet, mandulát, vaníliát, kókuszreszeléket és a fahéjat.
  5. A kapott masszát hozzákeverjük a zabos-tönkölyös krémhez és jól összedolgozzuk.
  6. A tészta háromnegyedét egy fakanállal a formába kanalazzuk és rászórjuk a tetejére az áfolyát.
  7. A maradék kókuszos krémet összekeverjük a 30 gramm tönkölybúza pehellyel és jól elosztlajtuk az áfonyákon.
  8. 25-30 percig sütjük és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.