Áfonyás-kókuszos szelet
- 180 gr nagyszemű tönkölybúza pehely
- 50 gr finomszemű zabpehely
- 100 gr pörkölt müzli gojibogyó és arónia
- 2 tk borkő sütőpor
- 150 gr magozott, aszalt datolya
- 50 gr bio kókuszolaj
- 70 gr kókuszkrém
- 3 ek kesudió krém
- 80 gr akácméz
- 50 gr szeletelt mandula
- 1 tk bourbon vanília por
- 30 gr kókuszreszelék
- 1 tk őrölt Ceylon-fahéj
- 300 gr fagyasztott áfonya
Elkészítés
- Egy négyszögletes sütőformát (kb 24x24 cm) kibélelünk sütőpapírral és a sütőt alul-felül sütéshez 180°C-ra előmelegítjük.
- 150 gr tönkölybúza pelyhet felaprítunk majd összekeverjük a zabpehellyel, müzlivel és a sütőporral.
- A datolyákat egy mixerrel krém állagúra pürésítjük és hozzáadjuk a zabos-tönkölyös keverékhez.
- A kókuszolajat és kókuszkrémet vízgőz felett kissé felmelegítjük, majd beletesszük a kesudiókrémet, mézet, mandulát, vaníliát, kókuszreszeléket és a fahéjat.
- A kapott masszát hozzákeverjük a zabos-tönkölyös krémhez és jól összedolgozzuk.
- A tészta háromnegyedét egy fakanállal a formába kanalazzuk és rászórjuk a tetejére az áfolyát.
- A maradék kókuszos krémet összekeverjük a 30 gramm tönkölybúza pehellyel és jól elosztlajtuk az áfonyákon.
- 25-30 percig sütjük és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.