Quinoás falatkák datolyával és mogyoróval
Hozzávalók 15-18 darabhoz

  • 40 gr Alnatura pörkölt, sós földimogyoró
  • 60 gr Alnatrua mogyoróvaj
  • 60 gr Alnatura datolyaszirup
  • 25 gr Alnatura puffasztott quinoa
Quinoás falatkák datolyával és mogyoróval
Elkészítés

  1. A földimogyorókat durvára felaprítjuk.
  2. Egy hőálló tálat (kb 15x12 cm) kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy a papír jócskán kilógjon a tálból.
  3. A mogyoróvajat és a datolyaszirupot egy edényben felmelegítünk és jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót és a quinoát. A kész masszát beletesszük a sütőtálba, majd szépen elegyengetjük.
  4. A kilógó papírt ráhajtjuk a süteményre majd 5 percet hűlni hagyjuk.
  5. Ha kihűlt, kiemeljük a tálból, levesszük a sütőpapírt, és a süteményt kisebb darabokra felvágjuk. A fogyasztásig légmentes dobozban tároljuk.