Fűszeres töltött kenyér
- 750 gr liszt (tetszőlegesen választott, kivéve a teljes kiőrlésű lisztet)
- 400 ml langyos víz
- 1 kocka élesztő
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 5 ek olívaolaj
- 125 gr fűszervaj – szobahőmérsékletű
- 100 gr szárított paradicsom
- 50 gr reszelt parmezánsajt
- Az élesztőt elmorzsoljuk, vízben felfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot.
- A szárított paradicsomot felkockázzuk.
- Ezt követően egy tálban a lisztből kört formázunk, beletesszük az élesztős-cukros masszát, sóval, olívaolajjal és a szárított paradicsommal összekeverjük. Jól összedolgozzuk a tésztát, addig, míg a tészta rugalmas nem lesz.
- A tésztát egy belisztezett vágódeszkára tesszük, majd négyszögletesre nyújtuk. A tésztát megkenjük a fűszervajjal és megszórjuk parmezánnal.
- A tésztát 6 széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat óvatosan egymásra helyezzük, kb 5 x 6 cm-es csíkokat vágunk bele és megkenjük olívaolajjal. A tésztát beletesszük egy sütőformába.
- A tésztát 30 percig meleg helyen pihentetjük. Végül előmelegített sütőben, légkeverésen 200°C-on 20-30 percig sütjük.