Granola
Hozzávalók 700 grammhoz
  • 50 gr kesudió
  • 50 gr paradió (brazildió)
  • 70 gr vörösáfonya
  • 150 gr nagyszemű zabpehely
  • 150 gr nagyszemű tönkölybúza pehely
  • 100 gr gyümölcsös müzlikeverék
  • 1 ek lenmag
  • 40 gr kókuszreszelék
  • 1 tk bourbon vanília
  • 1 tk fahéj
  • 100 gr kókuszvirág szirup
  • 2 ek kókuszolaj
  • 100 gr tönkölyös crunchy müzli
granola
Elkészítés

  1. A kesudiót, paradiót és a vörösáfonyát nagyobb darabokra felaprítjuk.
  2. Egy bevonatos serpenyőben a zabpelyhet, tönkölybúza pelyhet, gyümölcsös müzlikeveréket, kesudiót, paradiót, a lenmagot és a kókuszreszeléket közepes lángon 10 percig pirítjuk.
  3. A vanilíát, fahéjat, vörösáfonyát, a kókuszvirág szirupot és a kókuszolajat hozzáadjuk, és 2-3 percig folyamatos kevergetés mellett tovább pirítjuk.
  4. Egy kibélelt tepsibe beletesszük a müzlit és hagyjuk kihűlni.
  5. Végül a tönkölyös crunchy-t is hozzákeverjük.
Müller Tipp: Lezárt befőttes üvegben a müzli 3 hétig is eláll. Tejjel, különböző tejtermékekkel, gyümölcslével és joghurttal is egyaránt nagyon finom.