A SIGNETTA golyóstollat az 1981-es bevezetése óta töretlen siker övezi. Az elmúlt 40 év alatt több száz millió darabot értékesítettünk világszerte és mára kultikus, ikonikus termékké vált a „kék-fehér csíkos” golyóstoll. A kisiskolásoktól, a felsőoktatásban tanulókon, az otthon használókon, az irodában dolgozókon át, minden korosztály közkedvelt íróeszköze a SIGNETTA golyóstoll, köszönhető ez a kiváló alapanyagoknak és a precíziós, évtizedes gyártási tapasztalatnak.

Mostanra a klasszikus SIGNETTA golyóstoll különböző színű variációkban SIGNETTA MIX név alatt és ANTIBAKTERIÁLIS változatban is elérhető.

A SIGNETTA MIX négy különböző élénk színben érhető el, amelyek mind kéken írnak.

Az SIGNETTA ANTIBAKTERIÁLIS golyóstoll, kék írásszínnel, átlevegőzős biztonsági kupakkal és 2500 m íráshosszal. A műanyag alkatrészek antibakteriális védelmet adó Biomaster ezüst-ionokat tartalmaznak (biocid hatóanyag: ezüst-foszfát üveg). Az ICO Antibakteriális termékei bizonyítottan baktériumölő tulajdonsággal rendelkeznek, a felszínen megtelepedett kórokozók 24 óra leforgása alatt, 99,9% hatékonysággal elpusztulnak. Az antibakteriális hatást az angliai Industrial Microbiological Services Ltd. bevizsgálta és igazolta. Regisztrációs szám: 3264423.

A Biomaster ezüst-ionok három lépésben fejtik ki hatásukat:

1.: Az ezüst-ionok hozzátapadnak a sejtfalhoz meggyengítve azt, ezzel akadályozva a baktériumsejtek szaporodását, osztódását.

2.: Az ezüst-ionok a baktériumsejtek energianyerését szabályozó enzimek működését zavarják és így meggátolják a sejtek energianyerését.

3.: Az ezüst-ionok megszakítják a baktériumsejtek DNS-láncát, így megakadályozva a sejtek osztódását és új sejtek létrejöttét.


Gyakran ismételt kérdések:

 

Mennyire hatékonyak az ICO Antibakteriális termékeinél használt Biomaster ezüst-ionok?

Nagyon. Az ezüst-ionoknak köszönhetően bizonyítottan 99,99 %-ban gátolja a baktériumok szaporodását.

Az ICO Antibakteriális termékekben használt Biomaster ezüst-ion biztonságos?

Igen. Az ezüst-ionon alapuló „technológia” évszázadok óta ismert, káros hatása nincs. A Biomaster adalékanyagokat egészségügyi, élelmiszeripari és vízkezelési célokra is alkalmazzák.

Az ICO Antibakteriális termékekben használt Biomaster ezüst-ion tesztekkel igazolt?

Igen, folyamatosan. A Biomaster ezüst-ion adalékanyag gyártóját (Addmaster (UK) Ltd.) az ISO minőségirányítási rendszere szerint auditálják.

Milyen hosszan tart az antibakteriális hatás?

Az ICO Antibakteriális termékek élethosszig kifejtik antibakteriális hatásukat, a Biomaster ezüst-ion adalékanyag nem kopik le, nem távolítható el a felületről, mivel a műanyag alkatrészek gyártása során véglegesen beépül a termékbe.

Okoz-e bármilyen más hatást a Biomaster ezüst-ion adalékanyag a termékekben?

Nem, nincs látható különbség, nincs se színe, se szaga, se íze.

Kifejti-e antibakteriális hatását antibiotikum-rezisztens baktériumokkal szemben is?

Igen. Bizonyítottan még az antibiotikum-rezisztens baktériumokat is elpusztítja.

Tartalmaz-e nanoanyagot a Biomaster ezüst-ion adalékanyag?

Nem, az ezüst-ionok nem nanoanyagok. A biocid hatóanyag az „ezüst-foszfát üveg” (silver phosphare glass). ECHA-listán a CAS-száma: 308069-39-8, amely jóváhagyott hatóanyag.